Diskuse

Za poctivé peníze poctivé zboží, platí to tak vždy?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Proč tam onen pán nakupuje? Existují malé, dobré obchody. (Pravda - nemívají "akční slevy".)

0 0
možnosti
Foto

Máte pravdu, že existují malé a dobré prodejničky. Ostatně pro velký nákup jezdím jednou za tři týdny do Německa a v mezidobí navštěvuji drobné krámky, jako osvědčené řeznictví atd. Možná, pokud byste zajišťoval nákupy pro rodinu pravidelně, tak byste se takto neptal. Věděl byste, že někdy jde o šíři sortimentu a v tom je odpověď, proč mně ty malé krámky nestačí pro pokrytí veškerých potřeb. Možná namítnete, že kdybych se více snažil a oběhl bych jich více, tak bych vše sehnal. Možná, možná taky ne, ale to už je pak rychlejší nakoupit jednou za čas najednou na jednom místě. Ostatně to je i jeden z důvod úspěchu řetězců. Argument akčních slev je směsný, protože nekalkuluje s více náklady na dopravu. :-)

0 0
možnosti

J88a92r78a 92R14a83n83k

9. 10. 2016 5:43

Rada ctu Vase blogy i prispevky v diskusichR^

1 0
možnosti

To mě zajímá, jaké potraviny konkretně pro děti kupujete, že se uzdravily?

0 0
možnosti
Foto

Berte to spíše jako příklad s přihlédnutím toho, že každý můžeme negativně reagovat na něco jiného. Zkusím odpovědět krátce i když je to na článek. Jedná se zejména o mléko a mléčné výrobky. Jde o zřejmě o obsah těchto výrobků. Děti je milují a denně vypijí litr mléka. Vypily by i více, kdybychom je v tom neomezovali. Několikrát v průběhu nemoci jim byla chybně diagnostikována alergie na mléko a po té v dalších vyšetření vyloučena. Například, když byl syn hospitalizován v nemocnici a k jídlu mu podávali mléko. Přitom jsme je předem informovali o jeho alergii. To v nemocnici vyvrátili a na základě svých testů tvrdili, že žádnou nemá. Později se mu znova objevila ve formě mléčné kyseliny. Prostě mléko měl rád a nemohl ho. Měl celodenní průjmy po pouhé sklence. To jsme vyléčili tak, že jsme začali mléko vozit z Německa a od té doby potíže nemá. Bude v tom hrát dle mého druh krmiva pro dobytek u nás a v Německu. Na to jsem přišel náhodou po přečtení článku zde na mf., že mléko které české mlékárny dodávají do Německa nesmí být krmeno sojovými granulemi, které mlékárna běžně použivá. Takže ano možná si vozím zpět české mléko, ale neobsahuje totéž co to co je určené pro náš trh. Prosím berte to jako jen jeden z příkladů celého problému, kterým jsme prošli. A jistě změna stravy byla pouze součást uzdravení a nebylo to jenom o mléku.

1 0
možnosti

Nechce se mi věřit, že byste své děti vyléčil jen tím, že jste ve stejném obchodním řetězci začal nakupovat v Německu. On je to pořád jen obchodní řetězec, který se (i když má mnohem kvalitnější zboží než u nás) nemůže srovnávat s produkty malovýrobců, dostupných i u nás.

2 0
možnosti

Ovšem není malovýrobce, jako malovýrobce. Bohužel to, že naši občané volí tak, jak volí má velký vliv na malé a střední výrobce. Však za několik hodin uvidíme jak dopadly volby a od toho se bude odrážet i výše kvality, která se dostane ke spotřebitelům.

1 0
možnosti
Foto

S těmi řetězci souhlasím.

Očekávám s netrpělivostí Vaše zkušenosti s českým zdravotnictvím./předpokládám rovněž srovnání se zahraničím, náklady státu a jedince na zdravotní péči na jednoho jedince atd./.

1 0
možnosti

H35o36n30z43a 29V21r30á46n74a

8. 10. 2016 13:16

Všude je něco... Vlastní zkušenost sice nemám, ale brách už leta žije a pracuje po různu na západ našich hranic, ale léčit se jezdí vždy jen k nám... Pročpak asi?

0 0
možnosti

R^Je pravdou, kdo si vzpomíná, když začali zahraniční řetězce podnikat po roce 1989 v Československu a po té v Česku byl jen vzhled pečiva a mnoha dalších výrobků rozhodně daleko větší kvalitu už jen vizuálně, než je tomu dnes.

1 0
možnosti
Foto

Bohužel, vzpomínám si na tu dobu a taky na to, jak např. naše jogurty obstály kvalitou vůči těm zahraničním. Bohužel, to už dnes není pravda. Normy v ČR jsou podstatně volnější než na západě a to umožňuje tyto levárny, kdy se den po dni postupně u nás snižuje kvalita potravin. Jsem přesvědčen, že to je jedna z hlavních příčin vysokému výskytu rakoviny tlustého střeva ČR. Ptám se, co na to hlavní hygienik? Je to co se děje jen otázka korupce i v této oblasti?

0 0
možnosti